Jdi na obsah Jdi na menu
 


Evropská unie

Příspěvky

Brusel: Víme, že se krade, ale nám to nevadí

8. 12. 2013

| Komentářů: 0

| Rubrika: Evropská unie

romania-eu.jpgŽe se evropské dotace odesílané z Bruselu do jednotlivých členských zemí zneužívají, není v sídle centrální evropské vlády ani v evropském parlamentu žádné tajemství. Sice se občas uspořádá mediální akce na odebrání části dotace tomu, či onomu státu, část peněz se nevyplatí, nebo se požaduje jejich vrácení, ale je to jen hra pro neznalou veřejnost. Že si evrospké peníze rozdělují kmotři všech členských států, že si jimi vylepšují svůj rozpočet i rozpočet svých firem a spřátelených organizací, institucí a stran, není žádné tajemství. Dokonce se s tím počítá. Proč? Důvod je jednoduchý. Centrální rozdělovači peněz nepřímo sdělí: Vy si nacpěte strožoky, postavte si bazény, za to nám ale zvednete ruku při schvalování rozpočtu a nebudete se vzpouzet našim rozhodnutím.

 

Povinné zaměstnávání mladých do 25 let: Václave, zůstaň!

3. 12. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Evropská unie

klaus.jpgZdrojem korupce nejsou v jádru špatní a zlotřilí lidé, ale systém, který nahlodá i anděly. Jedním z nejsilnějších pramenů korupce obecně jsou státní peníze. V Evropské unii to jsou tzv. evropské fondy, granty a dotace všeho druhu. Protože nejsou pro všechny, je každý, kdo rozhoduje o jejich rozdělování, potenciálně náchylný k uplácení. I kdyby bral milion euro za měsíc.

 

Osvobození generála Gotoviny v Haagu: Latentní zárodek dalšího konfliktu?

29. 11. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Evropská unie

7-okupace-ve-26-obrazech-zafranovic.jpg

Stojí nejdřív za připomenutí, kdo je před pár dny osvobozený chorvatský generál Ante Gotovina. Vcelku výstižně, bez emocí a na základě faktů, to napsal před sedmi lety pro HN Matyáš zrno:
To, že ho haagský tribunál bývalého legionáře a gangstera nejdřív odsoudil, ale po nějaké době propustil pro nedostatek důkazů, bylo dobrou zprávou pro chorvatské nacionalisty, ale špatnou zprávou pro již dvacet let ostrakizované Srby. (nejlépe viz: http://zpravy.idnes.cz/gotovina-zprosten-0nb-/zahranicni.aspx?c=A121116_095313_zahranicni_ts ) Málokdo je dnes schopen pochopit (nebo připustit), že balkánská válka z 90. let a rozpad Jugoslávie byly jen vyústěním nedořešených konfliktů z období 2. světové války. Tak, jako se nedostalo vyslyšení obětem chorvatské genocidy za 2. sv. války pod vedením Ante Paveliče, tak osvobozením generála Gotoviny vzniká základ konfliktu, který může vzplanout. Ne teď, ale klidně až za dvacet třicet let. Zaděláno na něj je.
 

Jsme stejně čestní jako staří Egypťané

29. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Evropská unie

0000.jpg

 

Máte-li občas pocit, že se lidstvo řítí do zkázy, vězte, že není nic nového pod sluncem. Nejsme svatí dnes, nebyli jsme svatí ani nikdy předtím. Nevěříte-li, začtěte se do modliteb mrtvého, které musel v Egyptě předříkat nebožtík bohům, aby jej pustili do posmrtného života.
 

Také zřídíte rodinný záchranný fond pro marnotratníky?

9. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Evropská unie

 V rámci eurozóny začal v pondělí fungovat nový záchranný fond ESM. Bude moci rozpůjčovat částku až 500 miliard eur, tedy 12,5 bilionu korun, kterou má v hotovosti i garancích. Do fondu musely přispět všechny země s eurem, tedy i Řecko, které na to nemělo. (iDnes 8. 10. 2012)

vyloha-ukradeno.jpg