Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosadíme dobře fungující stát! Pro koho?

Byl stát, ve kterém žil a pohyboval se například kmotr František Mrázek podle jeho představ nefungující? Zcela jistě ne. Kmotru Mrázkovi stát, který mu umožňoval dojit stát přes všechny své kamarády ve státní správě, asi tím nejlépe fungujícím útvarem, o jakém snil.

Položte otázku, jak má vypadat dobře fungující stát třeba Ivo Rittigovi, stínovému loutkaři ODS. Je stát, který mu umožní stahovat hříšné peníze z obecního i státního rozpočtu fungující: Samozřejmě, že je.

Nebo David Rath. Bylo pojetí státní správy, jak ji spravoval on v hejtmanském křesle, nefungující? Co myslíte? Stát Davida Ratha fungoval dobře až do okamžiku, kdy ho policie lapla s krabicí od vína.

A co stát zakladatelů H-Systému. Byl, či nebyl fungující?

A stát Václava Klause, kdy jediným škrtem pera připravil tisíce okradených a podvedených s konečnou platností o jejich nároky? Podle něho byl možná takový stát špatně fungující, ale on to amnestií napravil. Jenže narušil tím představu o dobře fungujícím státním útavru výše uvedených tisíců zoufalců domáhajících se peněz, když už ne bydlení.

Byl snad stát, který dal světu Opencard, špatný? Ti, kteří kartičku Pražana vymysleli, zrodili a provozovali, by možná rádi ten jejich "fungující" stát vrátili zpět.

Heslo o dobře fungujícím státě je jen pro blbce, kteří o něm nepřemýšlejí. Jestli jsem někoho urazil, neomlouvám se. Jestli někdo takovému prohlášení věří, tak mu to z celého srdce přeji. Takový Hitler, Stalin, Gottwald, Husák, Mussolini - ti všichni měli státy, které dobře fungovaly...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář