Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pekárek za osmnáct, Benda bez dvou za dvacet

003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Marek Benda byl pozván, aby se vyjádřil k setrvání Romana Pekárka v poslaneckých lavicích. Pochopitelně, že jménem své strany působení odsouzeného kolegy odsoudil a vyjádřil jako politováníhodnou situaci. Problémem je, že o morálce (byť jen politické) v tu chvílí hovořil člověk, který několika kliknutími udělal ze své diplomové práce práci doktorskou.

Nedopustil se trestného činu, nepřijal úplatek, ale o čistých úmyslech a poctivosti se v jeho vysokoškolské epizodě určitě hovořit nedá. Ponecháme-li stranou, že i přes politické pracovní vytížení napotřetí vysokou školu dokončil (kde jinde než v Plzni), zatímco předcházející dvě vysoké školy nedokončil – jak jinak než pro politické pracovní vytížení.
Těžko říci, jestli selhala produkce zpráv, která vytočila poslancův mobil s tím, jestli se chce ve zprávách prezentovat k tomuto problému. Nedomnívám se ani, že politik, který od svých osmnácti let (s výjimkou dvou let 2002 až 2004, kdy nebyl zvolen, ale pak naskočil zpět do vlaku jako náhradník) – nežil nikde jinde, než v českém parlamentu ve Sněmovní ulici, je tím pravým, který by se mohl vyjadřovat ke složitostem života. Ten se totiž neodehrává jen mezi zasedacím sálem a poslaneckým klubem ve Sněmovní ulici.

001.jpg

K Bendově cti je nutné dodat, že svůj „ctrl+a – ctrl+v“ doktorský titul z vlastního rozhodnutí nepoužívá. Nicméně obhajoba jeho okopírované JUDr. práce nebyla o nic šťastnější, než bláboly Romana Pekárka.

Poučení z krizového vývoje: Na čo ma tituli, keď nieto v škatuli. Slovenské přísloví
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář