Jdi na obsah Jdi na menu
 


Už schází jen daň z kyslíku

Zkusme se ale podívat, z čeho všeho platíme daně, za co všechno platíme, když už vláda slíbila, že do konce jejího mandátu se daně zvyšovat nebudou.

Nejnovější daní budou ekologické nálepky na auta, aby mohla někam vjíždět, či vjíždět nemohla. To je vedle všemožných daní, které majitelé aut platí (silniční, dálniční známka, technická prohlídka, ks daní na litr paliva, povinné ručení, rezidenční karty atd.). Daně ve formě poplatků platíme u lékaře za ošetření, autorům z OSA dáváme poplatek z každého zakoupeného záznamového nosiče a zařízení, v kině připlácíme ke vstupence do fondu pro české filmaře, solárním baronům v každé kilowatthodině na jejich solární plantáže, jako turisté a jako lázeňští hosté platíme městům a lázním. To všechno jsou daně, které jsou dány zákonem a které musíme platit, ať se nám to líbí, nebo ne. Platíme za povinné technické prohlídky aut. Nově energetické štítky budov a bytů – to je supervykutálená daň pro jednu skupinu podnikatelů. Platíme za povinná lékařská osvědčení k tomu, či onomu.
Poplatek z dešťové vody všude, kam dopadne kapka, je jen další z řady. Už schází opravdu jen daň z dýchání. Dnes se to zdá jako nesmysl, ale věřte, že jednou se to jen jinak nazve a budeme ji mít. Stejně jako budeme mít daň z deště. On už nějaký poslanec něco vydumá, přilepí k jinému zákonu. Povíme si to za pár let…
Poučení z krizového vývoje: Kdo se prohlašuje za dlužníka, zřejmě chce platit. Ruské přísloví
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář