Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak poznáte, že je Krejčíř v koncích a že machruje? Nemá pohyb a je tlustý.

krejcir-2013.jpgRadovan Krejčíř se nemůže jít svobodně projít po měst, nemůže si jet k moři a zaplavat si, nemůže si zahrát golf, fotbal na veřejném hřišti. Už několik let (a především poslední měsíce) je téměř trvale uzavřen za zdí svého jihoafrického příbytku v luxusní čtvrti. Možná ho někdy ochránci odvezli do fitness centra, kde si zcela sám zacvičil. Jinak jen seděl a sedí už roky ve vězení. Sice soukromém, určitě luxusním, ale ve vězení.

Takový životní styl, kdy nevycházíte na ulici a do společnosti, protože nevíte, odkud přiletí kulka, vede k nečinnosti, k fyzické i duševní. Veškerá energie se soustředí na přežití, na strach ze zabití, na neustálé řešení problémů. Nedivil bych se změnám v cévách, na srdci. Výrazné přibrání kilogrmů, jak můžeme vidět na neustále se opakujících záběrech a fotkách z posledního období, svědčí o tom, že Krejčíř zcela postrává fyzickou aktivitu - už ji pravděpodobně ani nevyhledává.

Čím budet zahánět budu  volný čas? V případě Radovana Krjčíře to knihy asi nebudou. Zbývá internet, ale i ty nejnovější zprávy jsou za pět minut staré. Možná přes satelit sleduje Ordinaci v růžové zahradě. Možná hraje akční hry. Ale i to leze na hlavu, dříve či později. Řešením je alesoň se dobře najíst a potupem doby hlavně pít. Víno, whisky, hlavně nezůstávat střízlivý.

Možná je zatčení a pobyt v cele, nyní v nemocnici, pro Radovana Krejčíře příjemným povyražením. Už šest let nevytáhl paty z Jihoafrické republiky, pravděpodobně si ani moc nepocestoval po samotné Jižní Africe a Johannesburgu. Zkuste i představit sami sebe na jeho místě. Mladí, plní života a zdraví - a  najednou vás na pár let uzavřou v jednom městě, v jedné čtvrti, v jednom domě. Budete svému okolí prodávat pohádku o štěstí a bezstarostnosti? Zřejmě ano.

Radovan Krejčíř je nejen kandidát na vězení, ale beze vší pochybnosti i nadějným kandidátem na pychofarmaka do konce žití. Bude-li mít štěstí a neskolí-li ho kulka, nebo infarkt kvůli sádlem obrostlému srdečnímu svalu.

 

Krejčířova vila v Černošicích: Luxusní pevnost i vězení v jednom.

www.youtube.com/watch

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář