Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis vojáka 1. světové války na rozloučenou

30. 11. 2012

american-troops-advancing-through-a-forest-shattered-by-artillery-fire-during-world-war-i_.jpg

10/4. 1916
Nejmilejší Tetičko a Babičko.
Přijmite ode Mě, srdečný Pozdrav, a sladké políbení, a mnoho Spomínek, na Vás, na Všichni, co ale děláte. Drahá Tetičko velice Mě těší je Jste Všichni zdraví. Jen kdyby Pánbů dál a byli pořád. Moje drazí To by také bylo Moje nejmilejší kdyby oči Vás spatřili ale moje drazí nevím.
Moje drazí Právě ten den co Jsem od Vás obdržel to psaní co Jste Mě 7 března psali dostal Jsem i Já špatnou novinu už Mě víc nepíšte do toho Špitálu Já už jedu prič už jsem zdraví a to Víte kam teď zase půjdem na tu poslední štací ale odtuď Jse už nedostanu protože mají být teď největší bitvi. Tak to víte Jak to bude dopadat. Boha Jse držím a modlím Jse ale nevím jestli mě zachrání já nemám žádný štěstí. Jen kdyby nemusel Můj drahý Bratříček k odvodu nebo to kdybych Já jse dozvěděl tak by bylo pádem po Mě poněvač vim už co by ho čekalo.
Moje Drazí Jen kdyby Vám Pánbů dal a byli Všici zdraví pořád a aby Jse mezi Vámi nic nestalo. Já Jsi už pomoct nemůžu ale aspoň Vy kdybyste byli zdraví. Jak Jsem Jse dozvěděl o tem Hažmukovým tak Jsu celý hýn chudák takový hodný Hoch velice Mě ho bylo líto a mám ho na misli Jak I mu muselo být Toho Jsem Měl velice rád. od Té doby nic do Mě nejni. Ten Má chudák takový štěstí Jako Já že mě to hned potrefí jako Jeho Já nemám žádný štěstí. Děkuji Vám Moje Drahá Tetičko a Babičko za Vaši dobrotu.
S Bohem na šťastné schledaní Moje drahá Tetičko Babičko Moje Rodiče bratří sestry a celé naše Přátelstvo. Buďte vespolek Všichni zdraví to Vám Přeje Váš Karel Drahý.
Ještě jednou, Vás Všichni, Pozdravuje a líbá, Váš Nejmilejší Karel.
Všichni Pozdravujte nezapomeňte.
Drahá Tetičko a Babičko. Bůh to dej. S Bohem. S Bohem Puklice.
puklice-pomnik.jpg
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář