Jdi na obsah Jdi na menu
 


Padělání peněz jako státní politika

8. 11. 2013

obama4.jpgDávají totiž do oběhu peníze, které nejsou ničím podložené. Ani zlatem, ani stříbrem, ani ropou, ani uhlím. Jen podpisem úředníků. U nás je to stejné. Ministr financí vydá další dluhopisy, které budou jednou splaceny ne výdělečnou činností státu, ale další půjčkou. Klín bude vytlučen klínem. Mezi tiskem dolarů v Americe a vydáváním dluhopisů u nás není rozdíl. Rozdíl není ani mezi falešnými bankovkami a Obamovými dolary a Fischerovými dluhopisy (či dluhopisy jiného ministra financí). Všechny tři finanční produkty okrádají většinu obyvatel státu, či světa. Nejsou ničím jiným než papírem bez ceny. Možná mají cenu sběratelskou, která výrazně převyšuje jejich cenu nominální i reálnou.

Nehledě na to, že české dluhopisy byly škrtem pera ČNB znehodnoceny úředním oslabením koruny. To, co stát v dluhopisech lidem slíbil, to jim během jediného dne zase ukradl. Je smutným faktem, že se tak stalo 96 let po Velké říjnové socialistické revoluci. Možná to byl také povedený žert bankovní rady.

Ale asi to zase tak velká náhoda nebyla, že koruna byla oslabena v ten samý den, kdy končilo objednávání dluhopisů. Představte si, že by byla koruna devalvována v den vydání dluhopisů. Kdo by si je objednal?010-04-fischer2-vol.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář