Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kriplové jsou ve vatě

22. 11. 2012

husova--1-.jpgNevěříte? Soudě podle značek automobilů, jaký v České zemi vlastní majitelé průkazů ZTP/TP, může nám závidět i nejmovitější tlupa dubajskejch revmatickejch šejků. Známý modrý značky se symbolem vozíčku uvidíte za předními skly milionovejch limuzín, sportovních vozů, offroadů a esúvéček, stojí před drahejma putykama, bankama, jejich majitelé denně cpou v nákupních centrech do kufrů svejch naleštěnejch kár nákupy za litry.

Opravdu mi nejde na rozum, kdo kafrá v médiích ty nesmysly, že hendikepovaní třou v Česku bídu? Že když jim Kalousek a spol. přiškrtí dávky, tak se půjdou pást. Taky bych se vodjel napást v autě za mega třeba na Francouzskou Riviéru. Tam je prej tráva k pastvě i v prosinci. Ostatně, novináři, ta žumpa, stejně jen lžou. Onehdá jsem v ženským magazínu četl rozhovor s jednou čupr babou, už jí bylo šedesát, má hejno modelek a manekýnek.
Pochvalovala, jak jí to ještě cvičí ve fitku, jak jí báječně slouží tělo. Pic kozu do vazu, za pár dní jsem na ni natrefil v Pařížské, nejdražší české nákupní ulici. Přicupitala si v kožíšku ke svému zlatému medvídkovi, nasedla a jela. Za předním sklem modrou kartičku pro mrzáky. Nějak mi to neštymovalo, ale asi ta karta není jen na nohy, třeba je i na hlavu…
Pak mi to konečně docvaklo. Ten meďour přece není její. Ten je nějakýho beznohýho, co si tuhle zdravou a mrštnou madam najal jako řidičku. Protože to její zlatý auto nemělo pod volantem žádný páky navíc pro ty, co říděj jen rukama. Stejně jsou na tom všechny ty jaguáry, rovery, bentleye, bavoráky, mercedesy, porsche a další prémiový auťáky, co parkujou na všech těch stáních pro vozíčkáře. To nejsou auta žádnejch bezcharakterních zazobanců, kteří jsou líní pohnout svou pr…lí a musí jezdit i pět metrů za roh a jen si ty kartičky všelijak mezi sebou šulej, kopírujou a kšeftujou.
To všechno jsou vozy úspěšných, schopných, charakterních a do úmoru pracujících vozíčkářů, mrzáků s urvanou míchou, beznohých ubožáků, kteří se vlastní pílí i za sociální dávky dopracovali k tomu nejlepšímu, co automobilová branže nabízí. A žádný páky na ruční ovládání přece nepotřebují. Všichni si totiž vydělají tolik, že mají své vlastní řidiče.
Ale trvalo mi to, než jsem to pochopil…
Poučení z krizového vývoje: Malomocný závidí žebrákovi syfilis. Japonské přísloví
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář