Jdi na obsah Jdi na menu
 


Politika v českém rybníku

Příspěvky

Lenin, Hitler, Bubeníček a perestrojka

20. 11. 2012

| Komentářů: 1

| Rubrika: Politika v českém rybníku

1-lenin-stalin.jpg

První komunistický hejtman v novodobé historii země nabízí mnohé zamyšlení. Obraz Lenina v jeho stranické pracovně nikoho nezaráží, bere se to jako folklor, holt v něj věří, tak ať visí. Kdyby měl hejtman Bubeníček v pracovně Hitlera, nebo dejme tomu ještě Stalina, byl by mazec. Jenže mezi Leninem a Hitlerem se Stalinem není rozdíl. Moc velký. Málokdo si to - vědomě, či nevědomě, uvědomuje. Lenin je stále pro většinu lidstva nešťastník, jehož myšlenky byly zneužity. Jde o to, že v případě „vůdce světového proletariátu“ Lenina stále vládnou klišé a neznalost.
 

Rétorika postaru: Jak jsme zneužili listopad

19. 11. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

 

gottwaldov.jpgAlexandr Vondra v předvečer 17. listopadu 2012 pronesl v televizi, že odborářská demonstrace právě v den výročí sametové revoluce je zneužití odkazu. Podobně hovořil o zneužití historického data ministr financí Kalousek, který zase osočil alternativní skupiny, které se rozhodly v sobotu protestovat. Co se tedy mělo podle českých politiků 17. listopadu dít?
 

Pekárek za osmnáct, Benda bez dvou za dvacet

10. 11. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozhovor nepravomocně odsouzeného poslance-novice Romana Pekárka pro Český rozhlas baví internet stejně, jako v létě 1989 projev Milouš Jakeše na Komorním Hrádku. Vystoupení poslance Marka Bendy na ČT ve večerních zprávách proto nutně zapadlo, ale je neméně absurdní, jako obhajoba bývalého kolínského místostarosty.

 

Výzva proti vládě komunistů ve Zlínském kraji: Než podepíšeš, ptej se!

7. 11. 2012

| Komentářů: 2

| Rubrika: Politika v českém rybníku

 

svorcova.jpgSnažím se vždy klást otázku u podobných výzev – jaké jsou skutečné podněty, které k akcím tohoto typu vedou. Život mě naučil, že za hlasitými pokřiky se většinou něco schovává. Tak jako v listopadu 1989 mnohdy nejhlasitěji cinkali klíči ti, kteří je předtím používali k zavírání vězeňských cel.

 

Omluví se už konečně český stát Věře Jourové?

7. 11. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

leopoldov.jpgNedávno jsem sledoval 13. komnatu Věry Jourové. Kdo neví, kdo je Věra Jourová, ať si to vygugluje, tím čas ztrácet nechci. Když pořad skončil, položil jsem si jen jednu otázku – to není v České vládě, nebo v českém parlamentu jediný chlap, který by vstal a řekl: „Když se paní Jourová musí o omluvu od státu soudit, byť stát už prostřednictvím soudu uznal, že byla obviněna a vězněna neprávem, tak se alespoň já za český stát omlouvám.“

 

 

Mirkovo poselství: Mám vás na háku

5. 11. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

topolanek-brno--2-.jpgVětšině žurnalistů jaksi uniklo rozverné chování a výborná nálada expremiéra a expředsedy ODS Mirka Topolánka na kongresu ODS v Brně. Už při příjezdu rozdával úsměvy, do kamer nekopal, vztyčené prostředníčky neukazoval a před mikrofony jako dlaždič nehovořil.

 

Volby 2012: Lidl a Kaufland vyhráli nad Pařížskou

15. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

 

lidl-v.-parizska--2.jpg

Je zajímavé číst zasvěcené a nejzasvěcenější komentáře, proč Češi ztratili po dvaadvaceti lety historickou paměť. Je zamyšleníhodné poslouchat, že 22 let modrá Praha možná bude mít svého prvního rudého senátora. Je dobré se taky zamýšlet nad tím, proč voliči reprezentující bohatství a úspěch byli převálcováni těmi, kteří nenakupují v buticích v Pařížské třídě, ale tlačí své vozíky hypermarkety od jednoho slevového regálu k druhému listujíc v aktuálních letácích.
 

Konec „odvážnýho chlapa“: z disidenta držžidle

14. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

vondra--2-.jpg

Ministr obrany a senátor Alexandr Vondra nedoplatil na politiku ODS. Nedoplatil ani na reformy. Měl smůlu, ale vlastní vinou, že na rozdíl od let před rokem 1989 přestal být „odvážnej chlap“, jak se prezentoval na plakátech ve své senátorské obhajovací kampani.

 

Důchod malý, kšefty nejdou, hurá do senátu

11. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

senat-1.jpg

Pár dní před krajskými a senátními volbami vyplouvá v brněnské části Královo Pole kauza, která může ovlivnit jejich výsledek. Zastupitelé ODS a ČSSD přidělovali pronájmy obecních bytů určených k privatizaci svým blízkým. Případ se dotýká brněnského exprimátora a senátora ODS Richarda Svobody nebo starosty Králova Pole Romana Vykoukala (ČSSD). (lidovky.cz)

 

Spočítejte si, co všechno za nás dělá stát!

9. 10. 2012

| Komentářů: 0

| Rubrika: Politika v českém rybníku

nevolte-kmotry.jpg

Nevolte parlamentní strany, dejte hlas malým, místním partajím, nekroužkujte čtyři poslední kandidáty a odstavíte regionální kmotry. S tímto vzkazem přišla v úterý tři dny před krajskými volbami občanská iniciativa Vyměňte politiky společně s miliardářem Karlem Janečkem, který na to poskytl peníze. Podle iniciativy je cílem odstavit od moci "zkorumpované strany a podpořit novou generaci politiků". Právě vyhnáním kmotrů, neboli zlojedů, kteří mají vliv na celostátní politiku a rozhodování vlády, je prý jedním z kroků, jak dosáhnout očištění české politiky. (Novinky 9. 10. 2012)