Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mediální Perly posledního listopadového týdne

30. 11. 2013

iDnes: Ve Sněmovně se ani neohřáli. I tak obdrží exposlanci ANO plat i odchodné

Exposlanci hnutí ANO za Vysočinu Jan Sobotka a Miroslav Bačiak strávili v Poslanecké sněmovně maximálně pár hodin. Oba totiž kvůli svým problémům v minulosti po nabytí mandátu rezignovali. Protože jim však poslanecký mandát fakticky vznikl, mají nárok na část platu i odchodné ve výši necelých 56 tisíc korun.

Základní měsíční plat poslance činí 55 900 korun. Exposlanci dostanou část platu za dny, kdy mandát drželi. Bačiak byl poslancem měsíc, má tedy nárok na celý měsíční plat. Janu Sobotkovi mandát vznikl v den Bačiakovy rezignace, tedy ve středu, a stále mu běží. Rezignaci sice oznámil, zatím ji však oficiálně nepodal. Oba mají dále nárok na poslanecké náhrady ve výši 31 600 korun a odchodné 55 900 korun. Bačiak si tak přijde na necelých 150 a Sobotka asi na 78 tisíc korun.

Komentář: Zapíše jejich hodinový plat pelhřimovská agentura Dobrý den do české knihy rekordů?

 

Na Houskův pohřeb přišla jen rodina a známí, také koulařka Fibingerová.

 Kdo byl Roman Houska: Vyučený kuchař a číšník, který se oficiálně živil jako podnikatel, nikdo ale nevěděl, v čem podniká.

Komentář: Třeba to ví paní exhejtmanka, ale jinak má ČSSD zajímavou členskou základnu.

 

Rakouské děti budou mít rovnátka zdarma. Zaplatí je kuřáci

 VÍDEŇ - V Rakousku se sestavuje nová vláda. V rámci vyjednávání o programu se tamní sociální demokraté (SPÖ) se s lidovci (ÖVP) dohodli na tom, že děti do 18 let budou mít rovnátka zdarma. Kde ale v rozpočtu najít volných 120 až 130 milionů eur (víc jak 3,5 miliardy korun)? U kuřáků. Kvůli rovnátkám zdraží každá krabička cigaret o 30 centů (8,2 korun).

Komentář: A co naši kuřáci?

 

Babiš: Ve Sněmovně jsem měl pocit marnosti a ztraceného času

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro Právo řekl, že by se jako manažer rád podílel na řízení státu, práce ve Sněmovně prý není nic pro něj. Čas tam strávený považuje za ztracený. Co se dá říci třemi větami, popisují prý poslanci čtvrt hodiny.

Komentář: Proboha, to musel čekat až na volby, aby si toho všiml?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář